Skadecenter / Plåt- och lack-verkstad

I nybyggda lokaler i Högdalen ligger nu vårt skadecenter / plåtverkstad från att tidigare har legat i Tyresö. Här gör vi allt från enklare reparationer till större reparationer som kräver omfattande plåt- och lackarbeten.

Vi är auktoriserad för skadereparationer på VW, VW transport, Skoda, Seat, Ford, Citroen, Kia, Hyundai, Opel, Chevrolet och Saab.

Vad händer med min bil när den lämnas till ett skadecenter?

Att tänka på vid skadebesiktningen

  • För att vi skall börja med bilen krävs en skadeanmälan och ett skadenummer samt skadedatum hos försäkringsbolaget, om det inte finns kan och får vi inte börja med bilen. Bilen besiktas sen av vår skadereglerare, vi ser gärna att bilen är ren då det underlättar arbetet.

Vad händer efter skadebesiktningen?

  • Först tar vi fram en kostnadskalkyl med hjälp av försäkringsbolagens kalkylsystem (CABAS) och skickas till bilens försäkringsbolag. Sedan börjar en förhandling med försäkringsbolaget där vi tillsammans tar fram den bästa lösningen för alla parter, till exempel om nya eller begagnade reservdelar bör användas, osv. När ett positivt svar kommer från försäkringsbolaget så går vi vidare.
  • Reservdelar som behövs beställs hem till bilen, observera att en del delar repareras, vissa utbytta reservdelar kan också vara begagnade. Försäkringsbolagen föredrar reparerade reservdelar med hänsyn till miljön men även för att hålla nere kostnaden.
  • Då vissa delar inte går att returnera tvingas vi ta ut en avbokningsavgift på 1000 kr om avbokning inte sker tidigare än 7 dagar från bokat datum.

Vad händer med din bil efter att den är lämnad på skadeverkstaden?

  • När alla reservdelar anlänt till vår verkstad startar arbetet med att återskapa bilen till sitt ursprungliga skick. Först demonterar vi alla skadade delar och mäter och avsynar stommen så att den är rak och som den skall vara. Är den inte rak så monteras bilen upp i ett verktyg som heter riktbänk. Där kan man fixera karossen så att man kan mäta upp chassit med laser och få ett mätvärde att utgå ifrån. När vi har mätvärdet så börjar vi dra eller pressa på karossen så att karossen blir rak. Sedan byter vi ut bärande karossdelar som är i behov av detta. Delarna återmonteras med hjälp av laser, så att delarna kommer exakt rätt. Vi svetsar fast reservdelarna.
  • När chassidelarna är på plats monteras alla lösa detaljer som behövde lackeras. Lackering utförs av oss i vår moderna nya anläggning. Den avsynas och godkänns innan vi slutmonterar alla detaljer som är avtagna inför lackeringen. Sedan rostskyddas de delar som behöver detta.
  • När bilen är klar utförs en slutkontroll som dokumenteras enl. ISO9001. Bilägaren kontaktas och bilen är färdig för leverans.
  • En reparation av en normalskada tar ca 6-8 dagar och en stor skada tar ca 12-15 dagar att reparera.
  • När bilägaren hämtar bilen betalas ev. självrisk. Är bilägaren moms-registrerad, betalas hela momsen på skadan men om bilen har vagnskade-garanti så ska du kontakta ditt försäkringsbolag om vad som gäller ang. moms.

Boka verkstadstid - Lagerstedtsfamiljens Bilservice

Kontakt Lagerstedts Bil

Tel: 08-5100 5100
Epost: svar@lagerstedtsfamiljen.se