Märkesverkstad - auktoriserad bilverkstad 11 bilmärken

MÄRKES­VERKSTAD

Det bästa sättet att få ut så mycket som möjligt av din bil och dessutom behålla ett högt andrahandsvärde, är att serva den på en auktoriserad märkesverkstad. Här tas din bil om hand av specialutbildad personal, som endast använder originaldelar samt biltillverkarens egna diagnos- och specialverktyg.
Auktoriserad märkesverkstad

För att få kalla sig märkesverkstad måste en verkstad vara auktoriserad av generalagenten. Det är många faktorer som spelar in för att få bli auktoriserad. Det finns en lång lista med krav som verkstaden måste uppfylla. Nedan beskriver vi några av de viktigaste kraven och fördelar ni får genom att gå till en auktoriserad verkstad.

Rätt utrustning

En auktoriserad märkesverkstad använder sig endast av godkänd verkstadsutrustning och specialverktyg vilket innebär att vi kan göra alla reparationer som behövs på din bil. Många av verktygen går endast att köpas av auktoriserade verkstäder. Verktygen kalibreras också regelbundet av extern personal.
Felaktiga verktyg kan i värsta fall leda till större skada än vad felet var från början.

Specialutbildad personal

Personalen går kontinuerligt på utbildningar som krävs av biltillverkarna och är således alltid specialiserade på just din bil. det finns även specialister inom varje område såsom chassi, elektronik osv, så att du alltid kan vara säker på att en expert tar han om din bil.

Originaldelar bilmärken

Självklart används originaldelar. De har alltid perfekt passform så tidsödande anpassningar behöver inte göras, dessutom erbjuder auktoriserade verkstäder 12 månaders eller 1000 mils garanti på alla reparationer enligt MRFs (Motorbranschens Riksförbund ) riktlinjer.

Fabriksuppdateringar – bilservice 

Auktoriserade verkstäder har tillgång till speciella datasystem som är kopplade mot biltillverkarna så att man kan se om bilen i fråga behöver några uppdateringar. Det kan handla om bildelar som måste bytas ut enligt fabrik eller mjukvaruuppdateringar som laddas ner varje gång din bil är inne på verkstaden. Detta är något som oauktoriserade verkstäder inte kan erbjuda. Mjukvaruuppdateringar kan påverka allt från broms-system till bränsleförbrukning och kan alltså både höja säkerheten som att sänka kostnader runt din bil.

Pris
Men priset då? Ja det är troligen lite dyrare att gå till en auktoriserad verkstad, men du får mer för pengarna och det lönar sig i längden. Innan du jämför priser med en annan verkstad, se till att gå igenom dessa punkter:

  • Är verkstaden auktoriserad?
  • Har de rätt utbildning för din bil?
  • Använder de originaldelar? Kan de bevisa det?
  • Ger de garanti även på följdskador av eventuella defekta reservdelar?
  • Uppdaterar de nödvändig mjukvara?
  • Får du en godkänd stämpel i serviceboken?

Boka verkstadstid - Lagerstedtsfamiljens Bilservice

KONTAKTA OSS

08-5100 5100
svar@lagerstedtsfamiljen.se

Besöksadress
Lagerstedts Bil i Högdalen
Harpsundsvägen 207
124 59 Bandhagen

Postadress
Box 2136
128 23 Skarpnäck