Felsökning och Reparation

Om du upptäcker att en varningslampa lyser eller att bilen inte går som den ska eller låter som den ska så behöver vi göra en felsökning för att kunna hitta felet.

Om det är ett missljud eller om bilen inte går som den ska så börjar vi med att göra en så kallad mekanisk felsökning där vi hissar upp bilen och undersöker stället som felet mest troligen kommer från. Vi avsätter en förutbestämd tid på hur långt vi tror att det kommer behövas för att identifiera felet. Skulle vi inte hitta något inom den tiden så återkommer vi till dig med en rapport om hur arbetet fortlöper.

Felsökning vid lysande varningslampa

Om en varningslampa lyser tar vi in bilen för en elektronisk felsökning och då börjar vi med att koppla upp bilen mot vårt analysverktyg och läser av felkoderna. Felkoder indikerar vad som kan vara fel. Det kan vara allt från avgasrening, insprutning till någon givare eller programvara som inte fungerar som den ska.

Har vi tur får vi ett exakt svar på vilken del som inte fungerar men oftast får vi bara en fingervisning om vart vi ska börja söka efter felet.

Ibland kan lampor tändas av tillfälliga orsaker utan att något egentligen är fel och då kan det räcka med att bara radera felkoderna. Vi provkör alltid bilen för att se att felkoderna inte kommer tillbaka, men om vi anser att problemet är åtgärdat lämnas bilen tillbaka till kunden redan i detta läge.

Vid mer avancerade fel måste vi göra en djupgående felsökning enligt fabrikantens anvisningar. Det är omöjligt att säga hur lång tid en sådan tar, det beror helt på hur svårt det är att identifiera felet men så fort vi hittat vad vi misstänker är fel ringer vi kunden för att avgöra hur vi ska gå vidare med reparationer.

Ibland kan det finnas flera orsaker till ett och samma fel så om lampan tänds igen efter att vi lagat bilen behöver det inte betyda att felet inte var åtgärdat från början utan att det kanske fanns fler felaktiga komponenter och då går vi tillbaka till felsökningstadiet igen. Det är dock ovanligt att detta händer och vi jobbar alltid för att du ska vara helt nöjd när du lämnar vår verkstad.

Boka tid för en felsökning genom att ringa till oss.
Telefonnummer till respektive verkstad hittar du här

Boka verkstadstid - Lagerstedtsfamiljens Bilservice

Kontakt Lagerstedts Bil

Tel: 08-5100 5100
Epost: svar@lagerstedtsfamiljen.se