Auktoriserad service

Det bästa sättet att få ut så mycket som möjligt av din bil och dessutom behålla ett högt andrahandsvärde, är att serva den på en auktoriserad verkstad. Här tas din bil omhand av specialutbildad personal, som använder originaldelar samt biltillverkarens egna diagnos- och specialverktyg.

Varför välja en auktoriserad verkstad?

Rätt utrustning
En auktoriserad verkstad använder sig endast av godkänd verkstadsutrustning och specialverktyg vilket innebär att vi kan göra alla reparationer som behövs på din bil. Många av verktygen går endast att köpas av auktoriserade verkstäder. Verktygen kalibreras också regelbundet av extern personal.
Felaktiga verktyg kan i värsta fall leda till större skada än vad felet var från början.

Personal
Personalen går kontinuerligt på utbildningar som krävs av biltillverkarna och är således alltid specialiserade på just din bil. det finns även specialister inom varje område såsom chassi, elektronik osv, så att du alltid kan vara säker på att en expert tar han om din bil.

Originaldelar
Självklart används originaldelar. De har alltid perfekt passform så tidsödande anpassningar behöver inte göras, dessutom erbjuder auktoriserade verkstäder 12 månaders eller 1000 mils garanti på alla reparationer enligt MRFs (Motorbranschens Riksförbund) riktlinjer.

Fabriksuppdateringar
Auktoriserade verkstäder har tillgång till speciella datasystem som är kopplade mot biltillverkarna så att man kan se om bilen i fråga behöver några uppdateringar. Det kan handla om bildelar som måste bytas ut enligt fabrik eller mjukvaruuppdateringar som laddas ner varje gång din bil är inne på verkstaden. Detta är något som oauktoriserade verkstäder inte kan erbjuda. Mjukvaruuppdateringar kan påverka allt från broms-system till bränsleförbrukning och kan alltså både höja säkerheten som att sänka kostnader runt din bil.

Pris
Men priset då? Ja det är troligen lite dyrare att gå till en auktoriserad verkstad, men du får mer för pengarna och det lönar sig i längden. Innan du jämför priser med en annan verkstad, se till att gå igenom dessa punkter:

  • Är verkstaden auktoriserad?
  • Har de rätt utbildning för din bil?
  • Använder de originaldelar? Kan de bevisa det?
  • Ger de garanti även på följdskador av eventuella defekta reservdelar?
  • Uppdaterar de nödvändig mjukvara?
  • Får du en godkänd stämpel i serviceboken?
  • Har servicen samma omfattning dvs. byts samma delar, kontrolleras kaross/rost och lack osv.
  • Kan verkstaden kontrollera om bilen har problem som generalagenten åtgärdar gratis, en så kallad återkallelse?

Boka verkstadstid - Lagerstedtsfamiljens Bilservice

Kontakt Lagerstedts Bil

Tel: 08-5100 5100
Epost: svar@lagerstedtsfamiljen.se