Glasrutebyte och Stenskottslagning

Vi byter glasrutor på alla bilmärken och jobbar mot samtliga försäkringsbolag.

Glasrutebyte

Att byta framrutan på en bil tar någon timme, sen måste limmet härda och det kan ta allt från 1 timme till 3 timmar så räkna med att ha bilen stående på verkstaden över dagen, d.v.s. lämna in den på morgonen så är den klar innan stängningstid samma dag.

För att ett glasrutebyte ska gå på din försäkring så måste du göra en anmälan till ditt försäkringsbolag. Det kan göras på 3 sätt:

  1. Du ringer själv och anmäler skadan till ditt försäkringsbolag och uppger skadenumret när du bokar tid hos oss.
  2. Du skriver ut blanketten nedan och fyller i den och tar med den till oss när du lämnar in bilen så kontaktar vi ditt försäkringsbolag.
  3. Du fyller i en blankett hos oss när du kommer hit så kontaktar vi ditt försäkringsbolag.

När du har gjort en av dessa 3 skapar vi ett ärende mot försäkringsbolaget för ett godkännande av reparationen.

För att boka en tid så ringer du antingen till oss eller bokar via vårt bokningssystem här på hemsidan. Observera att det dock kan ta olika lång tid att få hem olika sorters rutor så vi kan inte alltid garantera att du får tid på den önskade dagen utan kommer i så fall kontakta dig för att hitta en annan passande tid och dag.

Skadeanmälan

Vid glasskada skriv ut, fyll i och ta med denna blankett.
Ladda ner blankett Glasskada

Stenskottslagning

Det är viktigt att snabbt laga ett stenskott. Om det inte görs något kan det bli en spricka och eftersom en spricka innebär en försvagning så behöver då hela rutan bytas.

Om du får ett stenskott så ska du så fort som möjligt täcka över det med ett stenskottsplåster eller tejp. Detta hindrar smuts och fukt att tränga in i skadan. Sen behöver du boka en tid för lagning så fort som möjligt. Det tar oftast ca en timme att laga ett stenskott så du kan välja att sitta kvar och vänta eller hämta bilen senare.

En stenskottslagning går oftast på försäkringen och självrisken brukar ligga mellan 0-200 kr beroende på vilket försäkringsbolag du har.

Boka verkstadstid - Lagerstedtsfamiljens Bilservice

Kontakt Lagerstedts Bil

Tel: 08-5100 5100
Epost: svar@lagerstedtsfamiljen.se